Martin van Brederode – Initiatiefnemer Fipavo – neemt afscheid als bestuurslid

Tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Straatmeubilair, op 8 november 2018,  nam Martin van Brederode afscheid als bestuurslid van de vereniging

Martin was al betrokken bij de oprichting van de voorloper van de vereniging (Fipavo – fietsparkeervoorzieningen). Vervolgens is hij jarenlang als bestuurder van de vereniging betrokken geweest.

Begin jaren ’90 deden Consumentenbond en TNO in opdracht van het ministerie van Verkeer & Waterstaat onderzoek naar de kwaliteit van fietsparkeervoorzieningen. In samenspraak met het ministerie – toentertijd bezig met het Masterplan Fiets– zijn de eerste stappen gezet in de opzet van een branchevereniging. De doelstelling was een vereniging in het leven te roepen als gesprekspartner van de overheid. Samen met de directeuren van twee andere straatmeubilairbedrijven is Fipavo opgericht; de vereniging van leveranciers en producenten van fietsparkeervoorzieningen. Tegenwoordig is Fipavo onderdeel van de Vereniging Straatmeubilair en ondergebracht bij de Metaalunie.

Duurzaamheid en milieubewust ondernemen en produceren zijn belangrijke items voor Martin van Brederode. Daar heeft hij zich altijd voor ingezet. Duurzaamheid is namelijk de toekomst. Volgens hem zou je wel kunnen zeggen dat het allemaal meevalt, maar die aarde is, als je er niet zo zorgvuldig mee omspringt, wel een keer op.

Martin is jarenlang directeur geweest van Jan Kuipers Nunspeet. Na de zomer is VConsyst de nieuwe eigenaar geworden en zal Martin ook daar een stapje terugdoen. Stilzitten zal hij niet gaan doen, daar is hij de persoon niet naar.

Wij bedanken Martin voor de tomeloze inzet voor de vereniging en wensen hem namens veel plezier en uitdagingen in de toekomst.