Deutsche Bahn ontplooit verschillende duurzame initiatieven, zoals het gebruik van groene stroom voor treinen, het verminderen van afval en het implementeren van energie-efficiënte technologieën in stations en treinen. Deutsche Bahn streeft ernaar om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Door deze inspanningen proberen ze een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving.

Vele stations in Duitsland gaan op de schop en worden de komende vier jaar aangekleed met nieuw stations-meubilair dat een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van de reiservaring voor passagiers.

Het plaatsen van kwalitatief hoogwaardig en functioneel meubilair is essentieel voor het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke omgeving op de stations en voor de levensduur van de meubels. Het is geweldig om te zien hoe renovaties niet alleen comfort bieden, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst door het gebruik van duurzaam materiaal.

Armada Mobility BV heeft de eer de komende vier jaar een complete productfamilie van zit- en leunmeubilair aan Deutsche Bahn te mogen leveren. De meubels zijn modulair ontworpen door ontwerpbureau Blom & Moors en zijn in verschillende varianten en configuraties verkrijgbaar. Het doel is om comfortabele ruimtes te creëren waar reizigers zich kunnen oriënteren, kunnen ontspannen, wachten en werken. Het gehele assortiment voldoet aan de behoeften van de reizigers en draagt bij aan een aangename en milieuvriendelijke stationsomgeving.

Per station kan gekozen worden voor een andere samenstelling aan kleuren. Uit onderzoek blijkt dat materialen die een rustige uitstraling hebben, zoals natuurlijke houtsoorten, of aardse kleuren, kunnen helpen om een gevoel van sereniteit en harmonie te creëren.

Het stations-meubilair bestaat uit o.a. banken bekleed met duurzaam bamboe, leunsteunen om aan te staan of te werken. Poefs en tafels van staal of beton, allen met een vriendelijk karakter door het zorgvuldig uitgekozen kleurpalet en de materiaalsoorten.

Wilt u meer weten over hoe buiten-meubilair kan bijdragen aan prettige openbare ruimtes? De specialisten van Armada Mobility BV staan u graag te woord.