FIPAVO – 25 jaar jong!

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de vereniging FIPAVO (FietsParkeerVoorzieningen) werd opgericht, in september 1994.
Fipavo is de de vereniging die zich inzet voor kwalitatief hoogwaardige en gebruiksvriendelijke fietsparkeervoorzieningen.

In overleg met de Fietsersbond, ProRail heeft dit geresulteerd in FietsParKeur, het keurmerk wat door de hele markt geaccepteerd wordt en zelfs als voorbeeld dient voor fietsparkeervoorzieningen in het buitenland.

En als laatste wapenfeit is in de zomer het nieuwe normstellende documenten opgesteld, waarbij ook etagerekken zijn opgenomen.

Sinds 2004 is Fipavo een van de drie secties van de Vereniging Straatmeubilair.

Vorige voorzitters als Martin van Brederode van Jan Kuipers BV te Nunspeet en Ton van Klooster van VelopA zijn voor  de vereniging van grote waarde gebleken.

De huidige voorzitter van Fipavo is Bas Wolbers van Falco B.V. te Vriezenveen. Met hem heeft Fipavo iemand aan het roer om de weg naar de volgende 25 jaar in te slaan. Het bewaken van de kwaliteit van de fietsparkeervoorzieningen heeft namelijk continu aandacht nodig.